Bewegen, buiten zijn en naar binnen keren...


...EEN ZOEKTOCHT NAAR MEZELF

Never waste a good crisis, is een term die ik mijn lief laatst hoorde gebruiken tijdens zijn werk. Dus heb ik de daad bij het woord gevoegd want let’s face it, a crisis it is.
De afgelopen weken mocht ik niet werken en had ik tijd genoeg om mijn leven eens goed onder de loep te nemen. Een mooi uitgangspunt, want wie ben ik eigenlijk zonder mijn werk? In deze maatschappij wordt je persoonlijkheid nogal eens opgehangen aan wat je doet. Ga maar na, de eerste vraag bij een kennismaking is meestal: “Hoe heet je,” direct gevolgd door: “wat doe je voor werk?”

Wie ben ik als het masseren wegvalt? Ben ik blij met mij? Kan ik volledig bij mij zijn?
Want in een tijd van social distancing, niet werken en een vriend die wel “gewoon” werkt, ben ik bewust veel op mezelf aangewezen. 

Ik heb ontdekt dat ik totaal niet geschikt ben voor een 1,5 meter maatschappij. Dus is het verstandiger voor iedereen, en vooral voor mezelf, dat ik thuis blijf of ’s ochtends in alle vroegte alleen op pad ga.
Het valt me mee, zoveel tijd met mezelf zijn. Ik ben best prettig gezelschap voor mij.

Goed, van dag tot dag schieten mijn emoties alle kanten op. Vaak door invloeden van buitenaf. Niet zo handige uitspraken (en dan druk ik mij nog zachtjes uit) van heren die het in dit land voor het zeggen hebben, maken me boos. Van de overkill aan berichten, word ik prikkelbaar. De onzekerheden over gezondheid en werk maken me kwetsbaar en van afstand houden, word ik verdrietig.

Maar met alle tijd voor mezelf, gebeurt er ook iets moois. Ik gebruik deze mij-tijd voor yoga, dansen, wandelen en meditatie. Hierdoor voel ik mij ontzettend ontspannen en soms barst ik uit mijn voegen van de ideeën. Buiten in de natuur kan ik volledig opgaan in alles wat ik zie, hoor en ruik. Ik sta open en heb hier alle tijd voor. En het mooie is, ik neem er ook alle tijd voor.

Vandaag met mijn favoriete muziek aan, lekker zingend en dansend weet ik het opeens.
Ik ben een heerlijk vat vol tegenstrijdigheden, maar in mijn eigen kleine wereldje vaak gewoon volmaakt gelukkig met mezelf.

Voor meer informatie:

mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
of bel 06 23 73 63 57 

Contact


Relieve
Groenewoudskade 2
2371 BN Roelofarendsveen
06 23 73 63 57
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg Gea