De vastgelopen slak


In onze tuin wonen twee konijnen. Naast het konijnenhok waarin zij leven, hebben zij ook nog een stuk grasveld om te rennen, te graven, kortom om te doen wat een konijn graag doet. Dit grasveld is afgezet met een stuk gaas. Voor de konijnen fijn, omdat zij niet gewend zijn aan een leven in het wild en voor de rest van de tuin fijn, zodat zij niet ten prooi vallen aan konijnentandjes.

In onze tuin wonen nog veel meer dieren, zoals vogels, insecten en ook slakken. Dieren die niet gewend zijn aan grenzen, laat staan aan door mensen opgeworpen barrières, zoals ons konijnengaas. Zo vind ik regelmatig een slakkenlijf met half huis aan één kant van het gaas en de rest van het huis aan de andere kant. Vastgelopen!

Wat een prachtige metafoor voor hoe ik mij het afgelopen jaar heb gevoeld. Ook ik was vastgelopen.
Vastgelopen in mijn werk, in regels en meningen, met mezelf in de knoop. 

Wie ben ik, waar sta ik, of beter gezegd, waar hang ik (net als de slak), welke kant wil ik op? Ga ik met allemacht vooruit, ten koste van mijn huis (veiligheid)? Of doe ik een stap terug? Zo doorgaan, was geen optie.

De slak kreeg hulp. Ik pak het slakkenhuisje vast, voorzichtig, want ik heb laatst gelezen dat hierin het hart, de longen en de darmen van de slak zich bevinden. Ik beweeg de slak naar de kant van het huisje en zet hem of haar aan de andere kant van het gaas weer neer. De slak kan zijn of haar weg vervolgen.

Ook ik kreeg hulp. Ik trok me terug met boeken, met cursussen en webinars, dompelde me onder in de wereld van meditatie. Ik keerde naar binnen, naar mijn kern en mijn weten. Ik keek naar hoe ik in het leven stond. Wat geeft mij energie en waar word ik blij van? Een jaar vol met mooie lessen, heftige momenten, toelaten en loslaten wat niet meer bij mij past. Ik ben nog lang niet uit gelezen of geleerd, maar ik ben inmiddels losgekomen. En net als de slak, klaar om weer op weg te gaan op mijn levenspad.

Voor meer informatie:

mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
of bel 06 23 73 63 57 

Contact


Relieve
Groenewoudskade 2
2371 BN Roelofarendsveen
06 23 73 63 57
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg Gea